Tjejer ser alltid fram emot att se bra ut under hemkomstfesten. Det är en av de nätterna där du kan klä upp allt du vill ha och vara vacker hela kvällen. Jag kan fortfarande komma ihåg när jag hade min hemkomstfest. Det var verkligen en succé eftersom jag valdes för att vara den hemkomnande drottningen i den natten. Allt var magiskt och den dagen var verkligen gjord för mig. Och även om jag fick kvällens största pris betyder det inte att jag inte gjorde någon ansträngning för att göra mig fin. Så nu ska jag dela med dig några tips om hur jag lyckades skapa en härlig utseende för hemkomsten.

Ha alltid en plan – Om du vill se till att allt kommer att vara på plats, säkra en plan och lämna aldrig någonting ur sin plats. Jag gjorde mina förberedelser 2-3 månader före hemkomst och jag försökte tänka på de allmänna detaljerna som vad som ska bära, vilken smink att använda, var ska jag få mitt hår gjort och etc.

Jag handlade i förväg – jag slösade aldrig bort min tid och fortsatte med mina köpuppdrag. Först bestämde jag mig för en användbar budget för att jag skulle kunna använda i min shopping. Sedan gjorde jag en lista över saker som jag behöver för hemkomst som klänningen, skor, tillbehör och andra nödvändiga saker. När det gäller klänningen bestämde jag mig för att köpa online eftersom det är bekvämare på det här sättet. Min vän rekommenderade mig att besöka Bridesire webbplats. Jag kollade ut denna hemsida och de hemkomna klänningar som designades på Bridesire var alla snygga. Jag hade svårt att bestämma vilken som skulle väljas tills jag äntligen har valt mina topp 3 hemkomstklänningar och här är de:

Alla dessa klänningar är väldigt snygga, men jag bestämde mig för att gå till det tredje alternativet, eftersom min flickvän bestämde sig för att ha på sig knälängdsklänningar för kvällen. När det gäller skor och tillbehör, slutade jag köpa ingenting eftersom min syster var väldigt snäll att låna mig hennes. Förutom dessa klänningar kan du också hitta balklänningar (här) och aftonklänningar (här) till otroliga priser på deras hemsida.

Jag tänkte på rätt frisyr att bära på festen – jag gjorde några frisurer av mina veckor före själva evenemanget så att jag kan se vilka som äntligen ser bra ut på mig. Jag gjorde lite grundhår och när jag fick vad jag vill, lät jag stylisten ta hand om det för mig på dagen för hemkomst.

Jag gjorde min egen smink – Det är bättre att göra din egen smink som du redan är bekant med din stil. Som jag gjorde tidigare testade jag på vissa sminkstilar och använde den som jag har valt att bära på evenemanget.

Jag kom till festen med tillförsikt – jag tog mig friheten att äga hela kvällen och visade min graciösa elegans framför alla. Jag föll inte på några hårda kommentarer som gjordes av mina andra kamrater. Jag gick precis och hade en bra tid på att festa och min ”hårda” betalade för att jag blev den kvällens hemkomstdrottning.