Idag ska barn betraktas som välsignade eftersom de har fri tillgång till några av de moderna prylar som vi själva inte har haft med det förflutna. Borta är de dagar då barnen spenderar mer tid på att spela fotboll på fältet eller cykla runt i grannskapet, eftersom de nu ses i sina rum ”spelar” med deras nyfunna leksak i form av iPad-tabletten. Och även om det finns några kända fördelar för denna typ av aktivitet, kan för mycket exponering för iPad också vara ganska ohälsosamt. Vill du veta varför några barn så kopplade till sina iPads att de försummar att se tid med dig eller göra andra saker istället? Om du är en av föräldrarna som har problem så här är det ett måste att du får reda på orsakerna som gör att våra barn kopplas in i dessa moderna prylar så att du kan hjälpa dem att ändra detta beteende omedelbart och införa vikten av att spendera kvalitetstid med familjen.

Vad gör Ipad beroende av barn:

Studier har visat att användandet av iPad kan hjälpa barnet att vara mer medveten om användningen av modern teknik samt hjälpa dem att utveckla sina hjärnor ännu bättre. Men även om iPad är ett verktyg för att berika barnets intellektuella utveckling, kan för mycket exponering också hindra barnet från att utföra fysiska aktiviteter och det kan i sista hand påverka ditt barns övergripande välbefinnande. Här är listan över några faktorer som gör barnet beroende av iPad-surfplattan:

1. Internet – iPads har möjlighet att komma åt internet. Om det här verktyget ensam kan låta ditt barn surfa fritt på World Wide Web, har han en helt ny värld i sina egna händer som han säkert kommer att älska att utforska mer och mer.

2. Sociala medier – Det kan vara lite överraskande, men forskare har också upptäckt att vissa barn redan har skapat ett eget socialt mediakonto! Ja Facebook och Twitter kan ha denna funktion som förhindrar minderåriga från att skapa ett personligt konto, men barnen är idag så kloka att de förfalskar sin personliga information för att bara skapa ett personligt konto för att hålla kontakten med sina vänner över nätet.

3. Spel – Det här ordet är självförklarande. När du pratar om onlinespel, kommer säkert barnen att hålla sig fastnade framför skärmen bara för att spela sina favoritspel.

4. ”Cool” saker jämförelse – Barnpsykologer har också upptäckt att kamrater kan också vara en faktor för att göra dina barn hooked med sina iPads. Om hans vänkrets har iPad-tabletter, så kommer ditt barn sannolikt att be dig få en för att få honom att höra i ”i” publiken. Och om så är fallet kommer ditt barn definitivt att följa den typ av aktiviteter som hans vänner gör med iPad så att han kommer att behålla sin sociala status med sina kamrater.

Det är viktigt att låta dina barn veta att ”leker” med iPad hela dagen är ohälsosamt. Prata med honom och förklara för honom att det finns andra saker han kan göra än att bara sitta i sitt rum och leka med sin gadget. Låt honom förstå om fördelen och nackdelarna med att fortsätta en sådan aktivitet. Lär honom hur man hanterar sin tid så att han kan spendera mer kvalitetstid med din familj, leka utomhus och fortfarande hitta tid att leka med sin iPad och vara ett komplett barn inifrån och ut.