Brudklänningen är en väldigt viktig del för att den innehåller många bra minnen om din bröllopsdag. Även om det anses vara ett värdefullt bröllopsparti, packar de flesta av oss bara dessa klänningar bort och lagras sedan i våra garderober tills för alltid. Efter bröllopsdagen kommer klänningen att vara något mer än en bit nostalgisk sak som ger ut glada minnen av firandet som var. För att undvika att ”devalvera” det sanna värdet av din bröllopsklänning, varför inte överväga att donera detta istället?

Att skänka en bröllopsklänning är ett mer praktiskt sätt att ”ta bort” din klänning eftersom du ger dig en möjlighet att hjälpa andra att vara brudar att ha chans att ha på sig en klänning så fantastisk som den du har till halva priset. Bortsett från detta kan du också utnyttja dessa fördelar när du donerar dig bröllopsklänning:

1. Ger dig en chans att omorganisera din garderob – Din bröllopsklänning kan vistas där en stund och den använder en stor del av ditt garderobsutrymme som du kunde ha använt för andra saker. Att donera din klänning ger dig en chans att omorganisera din garderob och göra plats för andra saker att lagra.

2. Trevligt skatteavdrag – Att donera ditt bröllopsklänning kommer att avsevärt minska dina bröllopsrelaterade skatter eftersom de flesta bröllopsklänningar inte kommer billigt. Du kommer inte längre vara skyldig att bära lasten att betala onödiga skatter på en vara som endast har använts en gång.

3. Tillåt din klänning att bäras och försköna andra brides-to-be i behov.
Om du nu är intresserad av att donera din bröllopsklänning, så är det några organisationer som är kända för att acceptera brudklänningar:

1. Brides Against Breast Cancer – Det här är en välgörenhetsinstitution som syftar till att hjälpa kvinnor diagnostiserade med bröstcancer. De accepterar donationer av pengar och i natura och de accepterar helst brudklänningar som görs år 2007 eller senare. Alla billiga bröllopsklänningar som görs efter att ha köpt din klänning kommer att göras till deras bröstcancerinitiativ.

2. Bridal Garden – Organisationens uppgift är att hjälpa mindre lyckliga barn genom Sheltering Arms Children’s Services. De kommer att vara mer än glada att få din klänning donation. Pengarna de kommer att producera från klädförsäljningen kommer att koncentreras till att hjälpa de behövande barnen i New York City.

3. Goodwill – Om din vackra brudklänning är lite äldre är det här rätt välgörenhet för dig. Goodwill är en välrenommerad välgörenhetsinstitution som erbjuder hjälp för funktionshindrade att hitta anställning. Donera din brudklänning och snart kommer du att se din klänning publiceras för auktion så att pengarna kommer att användas till bra användning.