Peruker gjorda av människohår är en populär trend bland både män och kvinnor. Även om de är särskilt populära hos afro-amerikanska samhället, är de också används av människor från olika kulturer. Majoriteten av de typer som finns på marknaden kommer från asiatiska länder som Kina, Indien och Malaysia, där peruken industrin blomstrar. Några av de omtyckta typer av människohår peruker är African American peruker, lockiga peruker, spetsar fram, hårförlängningar och mäns löshår.

peruk

På marknaden kan du hitta människohår peruker som importeras från länder i Asien. Dessa löshår, som ofta tillämpas i skönhetssalonger, är relativt dyra. Det första steget är att fläta håret på en kvinna mot hennes huvud i en spole mönster. Då, är de bitar av hår sys in flätor. Dessa peruker kallas ”vävar”, eftersom de är vävda till äkta hår.

De som väljer denna peruk typ är människor som har svårt att växa sitt hår. Till exempel, är en sådan typ av hår, som vanligtvis är grov, torr, och alltför lockigt, med strängar som bryter när de växer afrikanska hår. Det är lättare att styla eller ändra människohår peruker när användaren vill ha en annorlunda utseende. Utöver detta, kan asiatiska eller europeiska hår hantera enformiga schamponering, styling och borstning.

Människor som behöver full cap täckning går för spets front peruker. Håret, som är fäst på ett monofilament tyg, gör det möjligt att hårbotten på bäraren för att lysa igenom, vilket ger ett naturligt utseende. Den mjuka locket smälter in i hårbotten. Spets front peruker kan vara rak, vågig eller lockigt, beroende på vilken typ av hår och tillfällig eller permanent styling lösningar som har använts.

I stället för en fullständig peruk, kan man välja hårförlängningar. Dessa är små kluster av människa eller syntetiskt hår som är limmade in i hårbotten hos en person, eller fästas vid det naturliga håret intill hårbotten. De gör det möjligt för håret att se antingen längre eller fylligare, och de kan behålla sitt utseende tills de tas bort eller skära av en professionell. Dessutom kan förlängningar blandas i naturligt hår, och kan även lägga till en remsa av temporär färg för att skapa en vild utseende.

Vissa män, särskilt de som är skallig, gillar att använda peruker gjorda av människohår. Män med tjockt hår är attraktiva för många kvinnor, och de är oftast avundas av andra män. Peruker som män bär kallas ofta löshår eller tupéer. Dessa syntetiska eller människohår peruker kan fästas i hårbotten med hjälp av lim eller tejp, och de är bara används offentligt.