Varje kvinna längtar den största diamant, och när det gäller att örhängen ett par 2 karats diamant dubbar har blivit standard för lyx. Denna artikel innehåller 7 värdefulla tips om hur man köper den vackraste, lysande diamantörhängen till det lägsta priset.

500-552337-847__1

Tips # 1: Vad ska ett par 2 karats diamant dubbar kosta? Om du gör en smart köp, bör du kunna få ett par vackra 2 karat örhängen för ungefär $ 4200. Naturligtvis kan du betala mindre. En dålig Cut, K färg, kan jag-3 Clarity par dubbar fås för omkring $ 1600. Dessa örhängen har en mjölkaktig grå-gul utseende med frakturer och några uppenbara mörka kristaller. Du kan också betala mer, till exempel ett par Ideal Cut, D färg, kommer VVS Tydlighet örhängen ställa dig tillbaka ungefär $ 48.000. Dessa kommer att vara en bländande par örhängen som endast kan verkligen uppskattas under 30-power mikroskop.

Tips # 2: Diamanter på örat är mer förlåtande än en diamant på handen: det finns alltid en balans som skall beaktas mellan diamant kvalitet och kostnad. En patiens diamantring på handen brukar ses från ett avstånd av ca 2 fot i fullt dagsljus. Å andra sidan, är ett par 2 karats diamant örhängen ofta delvis täckt av hårlockar och sett från 3 eller 4 meters avstånd. Minimala fel som vita kristaller och fina vita nålar är inte troligt att förringa den vackra diamanter bärs på örat. På grund av hud och hår tonar omgivande diamanter bärs på örat, kommer en droppe i färg betyget är svårast att upptäcka.

Tips # 3: Var inte en slav av GIA betygsskala: först, bör du köpa diamanter som är certifierade av en ansedd pärla labb som GIA, IGI, EGL eller IGL. För det andra bör du vara medveten om att GIA Betygsskala priser diamanter baserat på deras sällsynthet, och inte nödvändigtvis på deras skönhet och briljans. Med andra ord är det möjligt att betala ett högre pris för en ful par diamanter om du använder GIA skala enbart som en guide för ditt köp. Det vanligaste misstaget är att köpa en dålig eller Fair Cut klass med en hög färg och klarhet betyg. Till exempel, ett par D färg, kommer VVS Tydlighet diamanter med dålig Cut Grade kosta ungefär $ 26.000. Dessa diamanter kommer att vara mjölkaktig och tråkiga i utseende, eftersom Cut Grade tillåter mycket lite ljus för att återgå till ögat hos tittaren.

Tips # 4: The Cut kvalitet är vad som gör en Diamond Beautiful och Brilliant: en utmärkt diamant kommer tillbaka ungefär 4 gånger det vita ljuset till ögat hos tittaren. Idag är de flesta grova kristaller skärs för den största avkastningen utan hänsyn till de rätta vinklarna att returnera en skur av vitt ljus till betraktarens öga. Det uppskattas att cirka 90% av de diamanter på detaljhandelsmarknaden idag är graderade fattiga, och Fair Cuts. I handeln, dessa diamanter kallas lurad Cuts, och de saknar den vackra vita ljus, eld och scintillation en utmärkt Cut Diamond.

Tips # 5: Hur man välja en lägre Diamond Tydlighet Grade utan att offra Brilliance: den viktigaste faktum om diamant Tydlighet är att varje klass inklusive SI och ovan anses ”eye-ren”. Detta innebär att om dina vänner har ett förstoringsglas händig, någon grad SI och ovan innehåller inneslutningar som inte är synliga för blotta ögat. När du handlar för dina två karats diamantörhängen, överväga detta: ett par G-H Color VVSI Tydlighet diamanter kommer att kosta ungefär $ 15.000. Samma diamanter i SI Clarity kommer att kosta ungefär $ 7.000. Skillnaden i pris är för en finare klarhet grad som inte kan urskiljas med blotta ögat.

Tips # 6: Hur man Balance diamant färg mot Kostnad: skillnaden mellan Färglös diamanter (D-E-F) och nära Färglös diamanter (G-H-I) är faktiskt mycket minut. En gemologist kvaliteter diamanter för karossens färg lös och i det omvända läget mot en master set, eftersom det är så svårt att se skillnaden. När en väl diamant är inställd sidan uppåt du tittar huvudsakligen brytning och återlämnande av ljus genom tabellen, vilket är mer Klipp och mindre kroppen färg på stenen. Detta är desto mer sant när diamanter bärs på örat, eftersom den omgivande hud och hår toner omger dem påverkar också uppfattningen av färg. En G-H färg för din diamantörhängen är en klok balans mellan lägre kostnad för en minut skillnad i kvalitet. En I färg kan bryta en mycket liten gul rösterna, men de flesta kommer inte uppfatta skillnaden. Å andra sidan kommer en J-K Färg sten bryter en märkbar gul gjuten. Däremot färg inte påverka briljans av diamant. Om du vill ha en varm diamant ton, kan du spara en avsevärd summa pengar på två karat örhänge köp genom att välja de lägre färgegenskaper på GIA skala.

Tips # 7: Välj rätt Diamond Stud inställningar för bättre passform: ett par av 2 karat reglar är tung nog att sloka på en örsnibben, vilket naturligtvis förstör sin elegans. Hemligheten är att välja en inställning stil som gör att örhängen att passa rakt och framåt. De tre vanligaste typerna av diamant örhänge inställningar är en krona inställning, en korg inställning och en martini inställning 3-stift. Köp inte en krona inställning, eftersom det sätter diamant för långt fram och dessa kommer att sloka på öronen. Basket inställningar är de vanligaste, och de kan sättas lågt eller högt. Om du väljer en korg inställning, titta på det från sidan och se till att den nedre spets diamant (culet) vilar så nära örat som möjligt. Slutligen är tre stift martini stil en överlägsen inställning för örhängen, eftersom diamant vilar närmare örsnibben. I en martini inställning, är tyngdpunkten så långt bakåt som möjligt, så att dina diamanter kommer att vila rakt och framåt på örat. Dessutom, om du har mycket mjuka örsnibbar beställa en disk till säkra ett större område bakom örat.